Hodepine: Når bør du oppsøke lege?

Det er forskjellige årsaker til hodepine.

Kaveh Rashidi, universitetslektor, lege og faglig medarbeider i Tidsskriftet, forteller til KK at hodepine deles inn i to hovedgrupper. Primær hodepine er ikke ledd i annen sykdom, der de vanligste årsakene er spenningshodepine og migrene. Sekundær hodepine skyldes annen underliggende sykdom som for eksempel hodeskader og høyt blodtrykk.- Dersom det er første gang du får hodepine som ikke ligner på noe du har hatt tidligere, så burde du oppsøke lege. Det er spesielt viktig hvis hodepinen kommer brått på, hvis du nylig har slått hodet, eller hvis hodepinen opptrer sammen med andre symptomer, opplyser Rashidi til nettstedet.Uansett årsak til hodepinen, så finnes det hjelp. Paracetamol (Paracet) har ofte god effekt ved hodepine.- Ved riktig bruk har det få bivirkninger, og det kan brukes av alle, også gravide, og sammen med nesten alle legemidler, forklarer Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk, til KK.Videre mener Madsen at Ibuprofen (Ibux) er et godt alternativ til paracetamol. Men har du sykdommer som nyresykdom, hjertesykdom eller er gravid, bør du bruke ibuprofen i samråd med legen.Er du mye plaget av hodepine råder Madsen deg til å gå til fastlegen.