Så mye kunstig søtning kan du få i deg

Hvor mye lettbrus kan du drikke før du er i faresonen?

Erik Arnesen, helsefaglig rådgiver i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke( LHL) forteller til Dagbladet at mattrygghetsorganer over hele verden gjennomgår forskning på feltet stadig vekk. Det er også beregnet grenseverdier for hvor mye søtstoff du kan få i deg før det er fare for helsen.- Kroppen tåler at vi får i oss inntil 40 milligram per kroppsvekt daglig. Dette er den fastsatte grensen for hva som er trygt, og innebærer at en person som veier 60 kilo kan drikke fire liter lettbrus om dagen uten å overskride grensen for aspartam, hvis drikken er tilsatt maksimum mengde med aspartam, sier Trine Hushøy til Dagbladet, biokjemiker og seniorforsker på toksikologi og risiko ved Folkehelseinstituttet.Men selv om det skal mye til før lettbrus er skadelig, betyr ikke det at det som anbefales. - Det beste for kroppen er å drikke vann, sier hun til avisen.