Slik snakker du med hunden din

Å bruke et «hundespråk» kan skape tettere bånd mellom deg og hunden din.

En studie fra psykologisk fakultet ved Universitet i New York, publisert i tidsskriftet Animal Cognition, viser at det å bruke et «hundespråk» er viktig for å bygge en god relasjon mellom hund og eier, skriver Dagbladet.- Vi ville vi undersøke om måten hunden knytter seg til mennesket på blir påvirket av formen for kommunikasjon, sier doktor Katie Slocombe ved Universitet i York, som er en av forskerne bak studien, til Dagbladet.Christine Olsen, etolog med doktorgrad i folkehelsevitenskap og forskningsansvarlig for Dyrebar Omsorg, forteller til avisen at den nye forskningen fra Universitet i York stemmer godt overens med hennes egne erfaringer og kunnskap.- Det blir litt som når vi snakker med lys stemme til små barn. Det betyr imidlertid ikke at man behøver å gjøre seg til. Det handler mer om å bruke tydelige ord og det rette tonefallet, sier hun til avisen.For å kommunisere best med hunden din, mener Olsen ifølge avisen at du skal snakke med lys og vennlig stemme, og bruke tydelige ord. Det skal være en sammenheng i hva du sier, hvordan du sier det, og kroppsspråk. Bruk blikket aktivt, blunk sakte med øynene og ha smale øyne - ikke åpne og stirrende øyne. Til slutt mener Olsen at du bør forsterke budskapet med håndsignal.