Hold mus og rotter unna hjemmet ditt

Slik holder du ubudne gjester ute.

- Gnagerne kan gjøre utrolig stor skade. Vi har opplevd at de har gjort huset ubeboelig og at det lukter pyton fra døde dyr over alt. Vi har også eksempler på branner som skyldes kortslutning fordi rotter har gnagd i stykker isolasjonen på elektriske ledninger, sier Therese Nielsen, skadeforebygger i SpareBank 1 Forsikring.Fem tips for å holde dem ute:

  1. Tett igjen sprekker hvor mus og rotter kan komme inn
  2. Bruk tettemidler, metallnetting og stålull i sprekker og små åpninger. Fugeskum anbefales ikke
  3. Hold det ryddig utendørs. Ikke sett matsøpla ute og sørg for at den er tett
  4. Katter kan gjøre nytte for seg i kampen mot mus og rotter
  5. Skulle du være uheldig så kontakt forsikringsselskapet ditt - de hjelper deg med inspeksjon fra et skadedyrsselskap
- Selv den minste sprekk kan være stor nok. Mus trenger faktisk ikke mer enn en halv centimeters sprekk i huset for å komme seg inn, og en rotte trenger ikke mer enn om lag en centimeter, sier Nielsen.