Sliter du med ribbesvoren? Prøv dette

Ni av ti juleribbespisende nordmenn mener sprø svor på ribba er viktig. Samtidig strever en av tre med å få svoren sprø. 

Foto: jeanette roede

- Fjerner du svoren, fjerner du stresset. Årets sprøeste ribbe er den uten svor, sier Jernia-sjef og kokk Espen Karlsen.Ifølge den ferske førjulsundersøkelsen fra Norstat er det Oslo-folk som stresser mest med å få svoren sprø, der 41 prosent sier de strever med svoren.Gjennomsnittet for resten av landet ligger rundt 30 prosent.Norstats undersøkelse viser også at kvinner er mer opptatt av sprø svor enn menn, og at trøndere og nordlendinger er mer bekymret for ribbesvoren enn folk i resten av landet.- Jeg tok dette initiativet fordi jeg vet at mange strever med å få svoren sprø. Men jeg ante ikke at svoren var i stand til å nærmest gjøre folk litt sprø, sier han.