Strømmen går og maten blir ødelagt - Dette gjør du

Selv om maten ikke kan reddes, kan det hende at du får dekket verdien av den tapte biffen.

Kultur

Ifølge tall fra Finans Norge ble det i fjor utbetalt 30 millioner kroner for ødelagt mat i fryseren. Codan Forsikring tror beløpet kunne vært større.- Jeg tror mange glemmer å tenke på at forsikringen faktisk dekker tapte matvarer i frysere og kjøleskap. Og så er det én ting du bør huske på før du kaster maten, sier Georg Richvoldsen.Norske forsikringsselskap får inn over 6.000 saker om ødelagt mat i fryser eller kjøleskap i løpet av et år. Richvoldsen oppfordrer til å ta bilde av maten før den går i søpla.Codan Forsikring opplever at kjøttvarer og multer er mat som ofte meldes inn som ødelagt.- I en konkret sak fikk en uheldig kunde ødelagt kongekrabber og hummer for 30.000 kroner på grunn av strømbrudd, sier Richvoldsen.Han forteller at den største erstatningsutbetalingen for ødelagt mat var på 100.000 kroner.Dersom matvarene er halvveis tint, kan de fryses igjen. Matvarene som er helt tint, må behandles som ferskvarer.Skade på matvarer i fryser og kjøleskap dekkes ofte av innboforsikringen.

mat
mat og drikke
forsikring
Nyheter
Kultur