To av ti voksne i USA tror de har en matallergi - nesten dobbelt så mange som faktisk har fått en bekreftet diagnose, viser en studie som nylig ble publisert i tidsskriftet JAMA Network Open, ifølge I studien, som er basert på spørreundersøkelser blant over 40.000 innbyggere, oppga 10,8 prosent å ha en bekreftet matallergi. Mange rapporterte om symptomer som ikke stemmer med ekte matallergi.- En europeisk studie viser at 5,9 prosent mener de selv har matallergi, mens kun 2,6 prosent kan bekreftes ved enten overbevisende sykehistorie eller ved positiv kostprovokasjon, opplyser klinisk ernæringsfysiolog Vibeke Østberg Landaas ved Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet, til forskning.no. I Nord-Europa er spriket enda større, der hele 14,9 prosent mener at de har en matallergi, mens fasit er 2,6 prosent, ifølge The European Academy of Allergy and Clinical Immunology.Forskerne beregnet ifølge nettstedet at allergi mot skalldyr var klart mest utbredt blant voksne amerikanere, der 7,2 millioner er rammet. Nest vanligst var allergi mot melk og peanøtter med henholdsvis 4,7 millioner og 4,5 millioner. Andre nøtteallergier var også vanlig, som allergi mot valnøtter, mandler, og cashewnøtter, der tre millioner var rammet. Om lag to millioner var rammet av allergi mot fisk og egg.