Disse matvarene inneholder søvndyssende stoffer

Ifølge eksperter kan du spise deg trøtt.

Klinisk ernæringsfysiolog hos Tine, Anne Marie Skjølsvik, forteller til KK at det er spesielle stoffer som kan gjøre oss søvnige. Blant disse er aminosyren tryptofan, som er en av byggestenene til proteiner. Kroppen omdanner dette til serotonin, som igjen danner søvnhormonet melatonin. - Matvarer med høyt innhold av tryptofan er for eksempel melk, reker, fisk, kalkun, kylling, nøtter, mandler, kiwi og banan, sier hun til nettstedet.Skjølsvik forklarer til KK at både tryptofan og melatonin i noen tilfeller brukes som søvnmiddel, til tross for at det ikke foreligger god dokumentasjon for at det virker.- Får du i deg tryptofan sammen med karbohydrater vil effekten sannsynligvis øke. Melk med litt honning vil derfor kunne gjøre at nattesøvnen blir bedre, er tipset fra ernæringsfysiologen.