Michelin-stjerner til Trondheim

Michelin Guide Nordic Countries 2019 presenteres live kl. 19:00. Direktesendingen er ferdig.

Fagn og Credo er de første restaurantene i Trondheim som blir hedret med hver sin stjerne i Michelin-guiden for 2019.Den prestisjetunge restaurantguiden Michelin ga mandag sine utmerkelser til de nordiske landene i Aarhus i Danmark.Credo og Fagn er de første restaurantene i Trondheim til å få den høythengende utmerkelsen.Heidi Bjerkan på Credo blir også Norges første kvinnelige kjøkkensjef til å få en Michelin-stjerne.I tillegg til stjernene delte Michelin ut en pris for bærekraftige restauranter, der seieren også gikk til Credo.Teamarbeid– For meg er dette teamarbeid. Vi er en familie som har åpnet restaurant. Kona mi har vært veldig støttende, sa Fagn-gründer og kjøkkensjef Jonas Nåvik da han tok imot stjernen.De norske restaurantene Galt, Kontrast, Statholdergaarden, Renaa og Sabi Omakase beholder sin ene stjerne fra i fjor.Har ekspandert utvalget– Dette er den sjette utgaven av den nordiske Michelin-guiden, og nok en gang har vi ekspandert utvalget i takt med at våre inspektører finner nye spennende restauranter. Samtidig fortsetter vi å følge utviklingen til de allerede etablerte kjøkkenene, forteller direktør for Guide Michelin, Gwendal Poullennec.Michelin-guiden er verdens kanskje aller mest kjente restaurantguide. Guiden ble første gang utgitt i Frankrike i 1900. I 1926 introduserte guiden en stjerne for å markere god mat, to og tre stjerner ble lagt til tidlig på 30-tallet.