- Selv 20 sekunder trening har effekt

En nyere studie viser at 20 sekunder med trening kan være nok. 

The New York Times skriver ifølge KK at en studie viser at bare 20 sekunders rask klatring i trapper, gjort flere ganger om dagen, kan være nok for å forbedre formen.- Er 20 sekunder nok? Når det gjelder trening er alltid svaret: det kommer an på. Det avhenger av utgangspunkt, målsetting, og ikke minst, forutsetninger. Du kan gjerne bruke 20 sekunders intervall, men gjenta det da et par ganger til, sier Natalie Totland, personlig trener ved EVO Nordås, til KK.Totland får støtte av PT Manager Atle Arntzen.- Både ja og nei. Dersom du er nybegynner eller utrent vil denne type trening ha en god effekt. Det er likevel viktig å gjøre det ikke bare én gang, men flere ganger i løpet av en dag for å få bedre effekt, sier Arntzen, ansvarlig for Personlig trening i SATS Norge, til nettstedet.Han forklarer til KK at 20 sekunder er omtrentlig så lenge vi klarer å opprettholde maksimal innsats, som vil kunne være nok for at kroppen vil tilpasse seg og bli sterkere.- Poenget er hvor mye tid du har med høy intensitet, for jo kortere arbeidsperioder, jo flere må du ha, sier Arntzen.Trenerne er også enige i at effekten må måles opp mot målet med treningen. Hvis du trener for å løpe maraton vil nok ikke disse 20 sekundene hjelpe deg så mye. Eller hvis du vil bli skadefri, bli kvitt ryggplagene og «vondtene», skriver KK.