To nye Michelin-stjerner til Trondheim

Fagn og Credo er de første restaurantene i Trondheim som blir hedret med hver sin stjerne i Michelin-guiden for 2019

Den prestisjetunge restaurantguiden Michelin ga mandag sine utmerkelser til de nordiske landene i Aarhus i Danmark.Credo og Fagn er de første restaurantene i Trondheim til å få den høythengende utmerkelsen.Heidi Bjerkan på Credo blir også Norges første kvinnelige kjøkkensjef til å få en Michelin-stjerne.I tillegg til stjernene delte Michelin ut en pris for bærekraftige restauranter, der seieren også gikk til Credo.Teamarbeid- For meg er dette teamarbeid. Vi er en familie som har åpnet restaurant. Kona mi har vært veldig støttende, sa Fagn-gründer og kjøkkensjef Jonas Nåvik da han tok imot stjernen.De norske restaurantene Galt, Kontrast, Statholdergaarden, Renaa og Sabi Omakase beholder sin ene stjerne fra i fjor.Har ekspandert utvalget- Dette er den sjette utgaven av den nordiske Michelin-guiden, og nok en gang har vi ekspandert utvalget i takt med at våre inspektører finner nye spennende restauranter. Samtidig fortsetter vi å følge utviklingen til de allerede etablerte kjøkkenene, forteller direktør for Guide Michelin, Gwendal Poullennec.Michelin-guiden er verdens kanskje aller mest kjente restaurantguide. Guiden ble første gang utgitt i Frankrike i 1900. I 1926 introduserte guiden en stjerne for å markere god mat, to og tre stjerner ble lagt til tidlig på 30-tallet.