Denne kaffen bør du ikke drikke for mye av

Helsedirektoratet advarer.

Helsedirektoratet advarer mot ufiltrert kaffe, fordi det kan føre til økt kolesterol. Presskannekaffe, kokekaffe, espresso og kaffe fra kapselmaskiner inneholder fettstoffer som øker LDL-kolesterol, som er det kolesterolet som ikke er bra for deg, skriver KK.Kolesterolet LDL har blant kaffedrikkere økt med 10 prosent på befolkningsnivå, og opptil 30 prosent hos enkeltindivider det er gjort nøyaktige studier på, skriver nettstedet.Dette gjelder altså blant de som drikker ufiltrert kaffe. Filterkaffe og frysetørret pulverkaffe kan du drikke med god samvittighet.- Det finnes mange studier som har vist diverse negative og positive effekter utover effekten av kaffefett på kolesterol, men disse funnene er usikre, og kan ikke tillegges så sterk effekt at vi kan si det betyr noe for helsen, sier Christian A. Drevon, ernæringsprofessor ved Universitetet i Oslo, til KK.