Flere sommerdager i vente i Sør-Norge

Ruud, Vidar

Påskeværet har bestått av sol og varme i store deler av landet. Tirsdag må mange tilbake til hverdagen, men det gode sommerværet fortsetter i Sør-Norge.

– Både i dag og på tirsdag blir det drømmevær over hele landet opp til Trøndelag. Typisk nordiske sommerdager. Visse steder vil temperaturen kunne stige opp mot 20 grader, sier vakthavende statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til Aftenposten. Skjærtorsdag ble årets første nordiske sommerdag notert i Østfold, og i påskehelgen har gradestokken bikket 20 grader i nesten samtlige fylker i Sør-Norge. Ifølge meteorologen er det ingen grunn til å legge vekk solkremen etter at påskeferien er over.Både Vestlandet, Trøndelag og Nordland får finvær siste halvdel av uka, mens på Østlandet vil det skye over litt fra og med onsdag.– Da vil vi se litt mer skyer og kanskje litt regn utover dagen. Men temperaturene vil bli mindre svingende enn de har vært hittil og holde seg nokså varme, sier meteorologen.Mens Sør-Norge mandag avslutter påskeferien med knallvær, er været imidlertid ikke like godt i nord.– Nedbøren som ligger over Nordland i ettermiddag, beveger seg nordover til Troms og Finnmark i løpet av kvelden og natta. I nordlige deler av Troms kan det komme opp mot 50 millimeter det neste døgnet, skriver Meteorologisk institutt på Twitter mandag ettermiddag.(©NTB)