Ser du ikke resultater av den harde treningen din?

Her er ekspertenes ni beste tips til fremgang og motivasjon.

KK har snakket med flere treningseksperter om som oftest gjøres feil på trening, og som gjør at resultatene uteblir.1. Du følger ikke planen. At planen ikke er gjennomførbar er den aller største feilen mange gjør, ifølge personlig trener og styrkecoach Tor Erik Stavå.2. Du glemmer søvn og mat. Det er viktig å spise riktig og sove nok for å få ordentlig utbytte av treningen. Mange spiser for lite og trener for mye, som kan føre til at du får et for stort underskudd. 3. Du har for høye forventninger. Stavå mener at det er viktig å anerkjenne den fremgangen man faktisk har, og ikke fokusere for mye på vekta. 4. Du øker ikke belastningen. Eirik Bakken er personlig trener og driver Eirik Bakken trening, og han mener det spesielt er én viktig ting vi dropper når vi trener, og det er å øke belastningen. Han råder derfor til å strekke deg litt lengre hver gang du trener. 5. Hold en treningslogg. Ha fokus på progresjon, er rådet fra Bakken. 6. Tenk teknikk når du løper. Tore Gløer Wiken er personlig trener ved Driv Trening i Oslo, og har langrenn, løp og utholdenhet blant sine spesialfelt. Den største feilen han ser hos de som vil bli gode til å løpe, er at de løper de samme øktene hver gang. For å bli bedre må du ifølge Wiken øke utholdenheten og tenke på teknikken. 7. Skill mellom lette og tunge økter. De lette øktene trenger du for å venne kroppen til de harde øktene. For å ha litt kontroll kan det være lurt å ta en maxpulstest. Er du veldig ivrig kan du ta en laktattest (melkesyreterskel), slik at du vet hvor langt du kan strekke deg før melkesyra kommer. Wiken sier til KK at det aller viktigste er å flytte melkesyreterskelen. 8. Varier før du går lei. Julie Rafoss er personlig trener og skriver om trening på Julierafoss.com. Hun mener det å variere styrketreningen først og fremst er viktig for at du ikke skal gå lei. Å trene det samme, med like mange repetisjoner og like mange sett hver økt, kan fort gjøre at du heller velger sofaen.9. Ta deg en pause.  Følger du rådene over; spiser sunt og nok, sover nok og hviler nok, så vil det ikke gi noen ekstra effekt å ta noen pause i treningen, og du vil sannsynligvis heller ikke ha noe behov for det. Men nærmer du deg punktet da du er overtrent, bør du heller ta en ordentlig pause enn å fortsette til det ikke går mer.