- Detox funker ikke

Hvilken effekt har en detox-kur?

Det er ifølge forskere ingen vitenskapelig dokumentasjon som viser at detoxkurer virker, skriver iform.no.Kroppen vår har egne systemer for å skille ut farlige stoffer, og vi trenger ikke en egen detoxjuice eller diett for å rense fordøyelsen. Professor Bente Klarlund fra Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet sier ifølge iform.no at vi ikke kan skylle ut helseskadelige stoffer gjennom en diett.- Stoffer vi ikke trenger, forsvinner ut av kroppen som urin, avføring eller utpust, forklarer professoren til nettstedet.Klarlund får støtte av Jens Rikardt Andersen, førsteamanuensis ved Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet. Andersen påpeker ifølge nettstedet at det faktisk kan være problematisk å hive seg på en såkalt detoxkur med store mengder vann, juice og te som varer i en uke eller mer fordi det kan trekke vitaminer og mineraler ut av kroppen. - De som tjener på å selge ulike kurer, har en moralsk forpliktelse til å dokumentere at de virker, og i hvert fall at de ikke er helseskadelige. Slike studier finnes ikke i dag, sier Jens Rikardt Andersen til iform.no.