Hjelper kaffe mot hodepine?

Er det bare en myte at kaffe hjelper mot hodepine?

Kaffe hjelper mot hodepine kun i visse tilfeller - som for eksempel hvis hodepinen skyldes hovne blodårer i hjernen. Koffeinets sammensatte virkning kan nemlig ha effekt på karene, som igjen kan fjerne hodepinen. Det sier ernæringsfysiolog Kirsten Ransburry og Kiran Rajneesh, leder på nevrologisk avdeling på Ohio State University Wexner medisinske senter, skriver KK  som viser til Huffington PostKaffe kan ifølge KK hjelpe til med å redusere spenningshodepine, da koffein får musklene i hodet og nakke til å slappe av. Men det kan ha motsatt effekt om man drikker for mye, så det handler om å finne en balanse.Samme eksperter sier det nesten er umulig å finne optimal dose koffein, da toleransen varierer fra person til person. Men er du følsom for koffein, bør du være forsiktig med både kaffe, brus og energidrikker, samt smertestillende. For høyt inntak kan gi koffeinsjokk i form av skjelvinger, rastløshet og hjertebank skriver nettstedet.