Rike lever i snitt mye lenger enn fattige

Mennesker på den absolutte inntektstoppen kan i gjennomsnitt regne med å leve mange år lenger enn dem med aller lavest inntekt, ifølge forskning.

Forskningen er ledet fram av Folkehelseinstituttet, melder NRK.– Hvis vi sammenlignet ekstrempunktene når det gjelder de med absolutt høyest inntekt og absolutt lavest inntekt, så er det nesten 14 års forskjell i forventet levealder for menn og litt mer enn åtte års forskjell i forventet levealder for kvinner, sier forsker Jonas Minet Kinge ved Folkehelseinstituttet til kanalen.Kreft, hjerte- og karsykdommer, selvmord og rus tar oftere liv blant dem som tjener aller minst enn blant dem som tjener mest. Også alzheimers slår ut spesielt blant kvinner, forteller Minet Kinge til NRK.– Vi ser en økning i alzheimers blant lavinntektskvinner. Det ser vi ikke for høyinntektskvinner. Det diskuteres om det kan ha noe med røyking å gjøre, sier han.(©NTB)