Bør du trene før frokost?

Kultur

- Alle kroppens celler foretrekker å bruke sukker som energikilde. Dette er rask energi. Fett er andrevalget, men tar lengre tid å mobilisere. Under fysisk aktivitet vil derfor kroppen hele tiden balansere forbruket, slik at energitilførselen blir så god som mulig, forteller ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky til KK.Ved å trene før frokost, kan man ifølge Arsky tenke seg at man vil forbrenne mer fett, fordi kroppen har tæret på karbohydratlagrene i løpet av natten. - En ulempe med det, er at med fett som kilde til energi, så vi de aller fleste av oss prestere mindre, du vil bli mer sliten og dermed ikke kunne trene så hardt, ta så mange repetisjoner eller holde ut så lenge, forklarer hun til KK.Spiser du en stor frokost før du trener, vil en del blod omdirigeres ned til magen for å bistå fordøyelsen. Da får musklene mindre oksygen tilført, skriver nettstedet.- Det kan i sin tur bety mindre fettforbrenning. På den annen side - om du trener på så lite karbohydrater at du tømmer musklene helt for glykogen (musklenes sukkerlager), kan du ende opp med å bryte ned muskelvev (protein) til forbrenning. Det er jo heller ikke bra.Anne Marie Skjølsvik, klinisk ernæringsfysiolog i TINE, forklarer til KK at noen studier viser at trening før frokost øker forbrenningen av karbohydrater under trening, og gir økt fordøyelse og forbrenning av karbohydrater/mat også inntatt etter trening eller lunsj.

trene
Trening
helse
ernæring
vekttap
vektnedgang
Nyheter
Kultur