Gravid-app tar av i Sverige

Foto: Scanpix

På ett år har gravide-appen, preggers, tatt mer enn 70 prosent av det svenske markedet.

Det finnes utallige apper for gravide på markedet, men da Amanda Avsan ble gravid i 2017 syns hun det manglet en svensk. - Det som manglet i eksisterende apper var muligheten til å integrere sin partner, sier Avsan til svenske Dagens Industri.Sammen med sin partner Patric Palmefjord, gründeren bak lekebutikken på nettet Lekmer.se, begynte hun å jobbe med en idé for en gravide-app.Preggers ble lansert i juni i fjor, og i løpet av 48 timer seilte den opp til toppen for Health and Exercise på svenske App Store.- Vi hadde lest om den såkalte "appdøden" og hadde problemer med å glede oss over at vi hoppet så fort opp på listen. Men den gjaldt ikke oss, og vi har holdt en jevn rangering siden lansering, sier Avsan til Di.se.Den svenske næringslivsavisen skriver at Preggers har en markedsandel på over 70 prosent i Sverige.I appen kan alle gravide, sammen sin partner - være seg mann eller kvinne, følge svangerskapet uke for uke.Noe av innholdet er skrevet av jordmødre, og annet er mer livsstilsorientert.