Flere Oslo-folk dropper bilen

Andelen husholdninger i Oslo som ikke har bil, har økt og er nå over en tredel.

På fire år har andelen bilfrie husholdninger økt fra 32 til 36 prosent, skriver Dagsavisen og viser til tall fra Statens vegvesen.- Det er ikke bare holdningene, men også transportvanene til Oslofolk som forandrer seg, mener leder i MDG Oslo, Einar Wilhelmsen.- Når folk legger om vanene og samtidig er positive, betyr det åpenbart at politikken virker, og at byen blir bedre for folk. Færre biler som kjører i byen betyr tryggere skoleveier, mindre støy og mer plass til folk, konkluderer han.I tillegg til Oslo, er nedgangen i bileierskap størst i Stavanger, Kristiansand og Buskerudbyen, det vil si aksen Lier-Drammen-Kongsberg.For øvrig viser Vegvesenets rapport om bærekraftig mobilitet at andelen husstander som har tilgang til elbil har økt fra 2 prosent til 15 prosent de siste årene.(©NTB)