Mange fyllekjører på elsparkesykler i Oslo

Mange i hovedstaden kjører elsparkesykkel mens de er beruset. Dette er et økende problem, mener Trygg Trafikk.

Kultur

Natt til lørdag ble flere titalls personer observert synlig beruset på elsparkesykkel i Oslo sentrum, skriver NRK.Selv om politipatruljer var på stedet, ble ingen av de berusede stoppet.De siste månedene har over 250 personer fått behandling for skader etter ulykker med elsparkesykkel i Oslo. Ifølge tall fra Oslo skadelegevakt, skjedde en av fem skader i forbindelse med rus.Trygg Trafikk etterlyser strengere regler.– Det er et økende problem og vi frykter de mest alvorlige ulykkene, sier Christoffer Solstad Steen, fungerende kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk til NRK.Han understreker at man i utgangspunktet ikke kan kjøre ruspåvirket på elsparkesykkel ifølge loven, men at det ikke er noen promillegrense.Et virkemiddel for at færre skader seg på syklene kan være å begrense tilgangen på visse tidspunkt i helgene, mener Steen.(©NTB)

elsparkesykkel
Nyheter
Kultur