Nå faller prisen på reker

Et parti ferske reker fra Nord-Norge legger presse på rekeprisene.

Kultur

Det som an til å bli en sommer med lavt rekeutbud, har vist seg å bli alt annet, ifølge Godt.no. Ifølge nettstedet lå det lenge an til at man måtte importere reker for å dekke nordmenns sommerbehov for skalldyr. Nå bidrar i stedet reker fra Nord til å presse rekeprisen ned i Sør.– Normalt skulle jeg fått 150 kroner per kilo. I stedet er prisen på 130 kroner. Årsaken er rekene som kommer fra nord som gjør at det er bra med reker på markedet, sier rekefisker Lennart Danielsen i Mandal til Godt.no.Han forteller at han likevel er rimelig fornøyd med mengden, kvaliteten og prisen på fangsten.– Det er tålelig bra. Jeg vil si at vi opplever en normal sommer.

reker
sjømat
skalldyr
Nyheter
Kultur