Tre grunner til at du ikke bør sjekke mobilen når du våkner

Starter du dagen med å sjekke mobilen?

En fersk studie viser at så mange som 80 prosent av alle med smarttelefon sjekker mobilen i løpet av 15 minutter etter at de har våknet om morgenen, ifølge Medium.Er det et problem?Ja, mener forskerne. De peker på at uvanen påvirker både deg, konsentrasjonsevnen og kreativiteten din resten av dagen.Basert på studien har nettstedet listet tre grunner til at du bør unngå mobilen den første timen etter at du har våknet om morgenen.Se under. 1. Det skaper stress og angstDet første som skjer når du sjekker mobilen om morgenen er at du blir bombardert med nye meldinger, eposter, kalenderpåminnelser og lignende, som ofte skaper en følelses av stress og angst.Ekstern stimuli stjeler all oppmerksomhet, og du gir ikke kroppen sjansen til å få en avslappende start på dagen.- Det å umiddelbart skru på mobilen om morgenen øker sjansen for at du følger deg stresset eller presset, sier Ifølge Dr. Nikole Benders-Hadi.Videre viser en studie fra Universitetet i Gøteborg at aktiv bruk av smarttelefoner direkte kan linkes til økt forekomst av depresjon, både hos kvinner og menn.Grunn nr. 2: Det er en åpenbar tidstyvNår du sjekker mobilen fra morgenen av, lar du andre menneskers meninger, ønsker og reklame forurense dine egne tanker. Dine egne tanker blir overkjørt av det som står på meldinger eller eposter du har mottatt, forespørsler og påminnelser. Med andre ord lar du heller andre stjele oppmerksomheten fra tankene dine, istedenfor å starte dagen med å fokusere på egne mål.Ville du noen gang sluppet 100 mennesker inn i huset ditt om morgenen for å høre hva de tenker og synes om ulike ting? Hvis svaret er nei, bør du tenke gjennom dine egne mobilvaner.Medium trekker også frem et annet poeng som er verdt å merke seg: fem minutter på mobilen om morgenen blir ofte til ti og 15 minutter, kanskje mer. Før du vet ordet av det får du dårlig tid, må haste til jobb og får en stressende start på dagen.3. Du vil lettere la deg distrahereStarter du dagen med å bli distrahert av mobilen? Ja, da åpner du for at du lettere blir distrahert også utover dagen, viser studien.De fleste mennesker mener de uproblematisk kan gå fra distraksjon til fokus, men det skjer ikke i virkeligheten.- Den intense starten kroppen og hjernen din får på starten av dagen før du er ordentlig våken, påvirker din evne til å prioritere arbeidsoppgaver utover dagen, sier Benders-Hadi.