Foto: BEN STANSALL / AFP

Streik i British Airways rammer London-reisende fra Gardermoen

En streik blant piloter i British Airways gjør at 11 flygninger til og fra Oslo lufthavn er innstilt i dag.

British Airways har innstilt 1.700 flyavganger etter å ha blitt rammet av en de største pilotstreikene i selskapets historie.

Streiken rammer passasjerer som skal fly i dag mandag, og i morgen tirsdag. I tillegg kan det også bli streik 27. september, dersom partene ikke kommer til enighet før den tid.

Det er maskiner som letter og lander ved Heathrow og Gatwick som først og fremst er rammet av streiken, men også reisende som skal fly andre strekninger berøres.

11 innstilte flygninger

Ifølge Avinor er 11 flygninger med British Airways til og fra Gardermoen, innstilt i dag.

Det gjelder blant annet de to morgenavgangene fra Oslo lufthavn til Århus og Billund i dag. En ettermiddagsavgang klokken 17.25 til Billund vil gå som normalt, men en litt senere avgang til Århus er innstilt.

De samme er de tre flygningene til London Heathrow i dag. Én morgenavgang, én i formiddag og én sent på ettermiddagen, er alle kansellert. Det samme gjelder alle ankomstene fra London.

Ombooking eller refusjon

Blir man booket om til SAS, vil man lande på Heathrow som planlagt, men får man billett med Norwegian eller Ryanair, vil man enten fly til Gatwick eller Stansted.

Mange som skal videre med BA fra London kan bli booket om til andre flyselskaper fra Norge, men de passasjerene må beregne ekstra ventetid eller tidligere avgang og kanskje lenger reisetid.

Om man velger å avstå fra å fly under streiken, vil man få refundert sin billett eller tilbud om å bytte flygningen til en annen dato.

Krever bedre betalt

Pilotene krever bedre betalt, og viser til at de har kuttet sin lønn betraktelig da flyselskapet slet. Nå tjener British Airways penger igjen, og pilotene mener det er på tide at deres lønn heves slik at de kan ta igjen det tapte fra tidligere år.

BA har tilbud pilotene 11,5 prosent lønnsøkning over de neste tre årene, et tilbud andre ansatte skal ha akseptert, men ikke pilotene.

En beregning tyder på at den to dager lange streiken vil koste flyselskapet i overkant av én milliard kroner i tapte inntekter og økte utgifter.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også