<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mot streik i KLM

Innen tirsdag må flyselskapet akseptere lønnskravene til de kabinansatte.

    Publisert 23. okt. 2019 kl. 15.16
    Oppdatert 23. okt. 2019 klokken 15.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 170 ord
    KABINANSATTE VIL HA MER: En streik er under oppseiling i KLM, melder Check-in.dk. Foto: NTB Scanpix

    Kabinansatte hos nederlandske KLM vurderer å gå ut i streik dersom flyselskapet ikke aksepterer fagforeningen FNVs krav til lønnsforhøyelse. Fristen er tirsdag neste uke, melder bransjeavisen Check-in.dk og viser til nederlandske Luchtvaartnieuws.

    I forrige uke avviste 65 prosent av kabinansatte tilknyttet FNV det som var et endelig forslag til kollektiv overenskomstavtale fra KLM. De skal heller ikke godta flyselskapets forslag om å gi større sikkerhet for start- og sluttider i arbeidsdagen mot at selskapet øker antallet arbeidstimer pr. dag.

    FNVs medlemmer utgjør rundt 15 prosent av kabinpersonalet til KLM.

    Fagforeningen VNC representerer rundt 70 prosent. Også denne fagforeningen har avvist KLMs forslag til ny overenskomst, ifølge Check-in.

    FNV-medlemmenes krav skal være en lønnsvekst på 4 prosent i året og et minstebeløp på 100 euro brutto pr. måned. KLM skal på sin side først ha tilbudt en gjennomsnittlig årlig lønnsvekst på 1,35 prosent, og senere justert opp til 2,5 prosents vekst.