Norwegian leverer overskudd i milliardklassen

– Dette er det beste kvartalet for selskapet noensinne, iallefall til nå, sier konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian.

PILENE PEKER OPPOVER: Fungerende konsernsjef Geir Karlsen har levert tidenes beste kvartalsresultat i flyselskapets historie. Styreleder Niels Smedegaard til høyre. Foto: Iván Kverme
Luftfart

Flyselskapet Norwegian fikk et resultat etter skatt på 1,67 milliarder kroner i tredje kvartal, mot 1,3 milliarder kroner i samme periode året før. 

Med det knuste selskapet analytikernes estimater, som ifølge TDN Finans var ventet å komme inn på 1,42 milliarder kroner. EBITDAR, som er driftsresultatet ekslusiv leasingkostnader, landet på hele 4,66 milliarder kroner.

– Dette er det beste kvartalet for selskapet noensinne, iallefall til nå, sier konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian.

Alt stiger unntatt kostnadene

Konsernsjefen kunne konstatere at inntektene i perioden landet på 14,4 milliarder kroner med en stigende yield, som endte på 0,46 kroner i kvartalet.

– Vi hadde en vekst på tre prosent i kapasiteten, sier Karlsen, som informerer om at bookingene pr. nå er bedre enn det var på samme tid i fjor.

Norwegian har i flere år slitt med å øke tilleggsinntektene, men i årets tredje kvartal steg dette med hele 11 prosent. 

I tillegg klarer flyselskapet å fylle flyene sine bedre enn samme tid i fjor, og rapporterer en fyllingsgrad på 91,2 prosent.

Storopprydning

– Nå har vi solgt NOFI-aksjer, utsatt obligasjonsforfall, inngått JV og redusert capex med 200 dollar i 2019, sier Karlsen. Og selv om han ikke kan love at Norwegian vil gå i pluss i kalenderåret 2019, har selskapet gjort en solid jobb med å strupe veksten for å skape lønnsomhet.

Norwegian 3.kvartal

(Mill. kr)3.kv./193.kv./18
Driftsinntekter14.40413.387
EBITDAR4.6603.358
Resultat før skatt2.2031.600
Resultat etter skatt1.6701.304

– Enhetskostnaden er seks prosent lavere. En svak krone har mye å si, men det underliggende kostnadsbildet faller, sier Karlsen.

Aksjen ble omsatt for hele 508,2 millioner millioner kroner på torsdag, og 488,6 millioner på fredag. Etter kvartalstallene steg aksjekursen hele 25,3 prosent mens kursen steg ytterligere 3,5 prosent fredag. Norwegian-aksjen handles nå til 46,68 kroner.

Nyheter
Luftfart
Børs