– Indisk flyselskap vil kjøpe 300 Airbus-fly

IndiGo-ordre skal være nært forestående.

NÆR MAMMUTORDRE: IndiGo Airlines skal være like ved å bestille 300 fly i Airbus A320neo-familien. Her et av selskapet Airbus A320. Foto: NTB scanpix
Luftfart

Det indiske lavprisflyselskapet IndiGo er nær ved å legge inn en ordre på over 300 fly i Airbus A320neo-familien, melder Reuters.

De seneste listeprisene fra selskapet – sluppet i 2018 – tilsier en ordre på minst 33 milliarder dollar, men en ordre av denne størrelsen vil ifølge eksperter på flyverdsettelse komme inn godt under halvparten.

Personer med kjennskap til saken forteller til nyhetsbyrået at IndiGo, som er en del av InterGlobe Aviation, er i ferd med å sluttføre en ordre som inkluderer den nyeste Airbus-modellen, et langdistansefly i A320neo-familien kalt A321XLR.

IndiGo returnerte ikke henvendelser for kommentarer tirsdag, mens en talskvinne for selskapet opplyste mandag at selskapet ikke har noen ordreplaner i øyeblikket. Airbus vil ikke kommentere.

Ordren vil i så fall komme i kjølvannet av tidenes største underskudd for Indias største flyselskap, som ifølge Reuters sliter med problemer med motorer fra en tidligere leverandør på A320neo-fly allerede i flåten.

IndiGo vil med dette toppe bestillingen Norwegian og daværende toppsjef Bjørn Kjos la inn på 222 Boeing-fly i januar 2012.

Airbus letter 1,6 prosent til 126,66 euro på Paris-børsen tirsdag ettermiddag.

airbus
indigo
india
a320neo
Norwegian
bjørn kjos
startsidenpromo
Nyheter
Luftfart
Børs