Nordea Markets oppgraderer SAS-aksjen til kjøp

Meglerhuset tror at flyselskapet vil øke overskuddet i årene som kommer. 

OPPTUR: SAS-aksjen flyr høyt onsdag etter at flyselskapet har inngått en fireårsavtale for persontransport av Forsvarets ansatte i Norge, verdt 1,1 milliarder kroner. Foto: Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Luftfart

Nordea Markets oppgraderer SAS fra hold til kjøp i en oppdatering onsdag. 

SAS-aksjen flyr høyt onsdag, og er opp 11,4 prosent til 14,0 kroner etter at flyselskapet har inngått en fireårsavtale for persontransport av Forsvarets ansatte i Norge, verdt 1,1 milliarder kroner.

«Vi endrer vår anbefaling fra hold til kjøp på grunn av forventninger om forbedret lønnsomhet for SAS etter Norwegians beslutning om å redusere kapasiteten med om lag 10 prosent neste år. Konkurransen vil reduseres noe, kabinfaktoren vil sannsynligvis øke og utbyttet vil trolig bli bedre», skriver analytiker Hans-Erik Jacobsen. 

Analytikeren tror at aksjen har et potensial til å nå 17 kroner, som er kursmålet han opererer med i sin siste oppdatering. 

«Selv om vi fortsatt er bekymret for de negative effektene fra den svake svenske kronen mot amerikanske dollar, avtakende svensk innenlandsk etterspørsel og økt miljøbevissthet, tror vi SAS vil kunne forbedre overskuddet i årene fremover», heter det fra meglerhuset.

sas
nordea markets
Nyheter
Aksjeanalyse
Luftfart
Børs
Aksjeanalyse