<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

De første nye Airbus-flyene på vei inn i flåten

– Vi er nå inne i en ambisiøs plan med leveringer av fly til 52 milliarder, sier Torbjørn Wist. 

    Publisert 15. nov. 2019 kl. 13.46
    Oppdatert 15. nov. 2019 klokken 13.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 247 ord
    SEPTEMBER: Det første A321LR vil bli satt i drift 18. september 2020, hvor den første ruten blir København–Boston. Foto: SAS

    De første nye Airbus A321LR er på vei inn i SAS-flåten, melder flyselskapet fredag. Etter planen skal det første av de tre nye flyene i trafikk fra 18. september neste år.

    – Dette er en helt ny flytype for SAS, som passer godt til det skandinaviske markedet. Det gir oss muligheten til å tilby reisende flere interkontinentale ruter, færre mellomlandinger og kortere reisetider til og fra Skandinavia, sier Torbjørn Wist, finansdirektør i SAS.

    A321 LR inngår i den pågående flåtefornyelsen som reduserer klimautslippene med rundt 20 prosent sammenlignet med tidligere generasjoner fly. Flyet har totalt 157 seter om bord.

    Flyet er spesielt konfigurert til å fly lengre distanser enn et standard A321neo. Ifølge SAS gir flyet muligheten til å betjene nye ruter, og blir et etterlengtet supplement i langdistanseflåten gjennom større fleksibilitet.

    – Det er svært viktig at luftfarten reduserer sine utslipp, og SAS tar sitt ansvar i så måte. Vi er nå inne i en ambisiøs plan med leveringer av de mest miljøvennlige flyene til 52 milliarder, og vi kjøper stadig mer avansert biodrivstoff som i volum vil tilsvare trafikken på våre innenlands flygninger i Skandinavia innen 2030, sier Wist og legger til. 

    –  Nå har vi også gjort det mulig for alle kunder å kjøpe miljøvennlig biodrivstoff tilsvarende hele eller deler av sin flyreise når de bestiller SAS-billett, sier Torbjørn Wist.

    Det første A321LR vil bli satt i drift 18. september 2020. Den første ruten blir København–Boston.