Ryanair håper å motta Boeing-fly i april

Lavpris-flyselskapet håper å få ti nye Boeing 737 Max-fly til våren.

PÅ BAKKEN: Her er et av Ryanairs 737-Max fly som er laget av Boeing. De har vært på bakken siden mars 2019. Foto: NTB Scanpix

– Vi tror nå at vi vil få flyene i mars eller april dette året. Det ser mer ut som april enn mars. Vi tror vi vil få opp til ti Max-fly, sa Kenny Jacobs, markedsføringsdirektør i Ryanair, på en konferanse i Madrid ifølge Reuters.

Boeing-flyene har vært satt på bakken siden mars i fjor, etter to ulykker på kort tid som kostet 346 personer livet. 

– Kan endre seg

Boeing har også sinket produksjonen av nye fly. Det er ikke kjent når Boeings 737-fly kan lette igjen. Ryanair har rundt 210 slike fly i flåten sin, men altså ingen som er i bruk. 

– Vi kan fortsatt få mindre enn ti fly og datoen kan endre seg. Ting har endret seg en del, og datoen har endret seg frem til nå de siste månedene. Vi mener fortsatt at MAX-flyene er gode, sier Jacobs. 

Kompensasjon

Boeing-flyene som ikke får lov å ta av fra bakken har skapt store utfordringer for flyprodusenten selv, samt flyselskapene. 

En rekke selskap er i dialog med Boeing om kompensasjon for problemene, deriblant Norwegian. Mens et fåtall har fått på plass en kompensasjonsavtale med Boeing.