Norwegian nekter å refundere gebyr for håndbagasje

Transportklagenemnda ga fire passasjerer medhold i at Norwegians gebyr for å ha for tung håndbagasje var ulovlig. Norwegian nekter likevel å refundere gebyret.

Publisert 27. jan. 2020 kl. 11.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
GEBYR: Fire passasjerene ble ilagt et gebyr på 750 kroner hver for ifølge Norwegian å ha hatt med seg håndbagasje som veide mer enn de 10 kiloene som er tillatt på selskapets flygninger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norwegian har vurdert beslutningen i nemnda og har gitt beskjed om at selskapet er prinsipielt uenig i vedtaket og begrunnelsen, ifølge Flysmart 24.

Selskapet vil derfor ikke refundere beløpet.

Fire passasjerene ble ilagt et gebyr på 750 kroner hver for ifølge Norwegian å ha hatt med seg håndbagasje som veide mer enn de 10 kiloene som er tillatt på selskapets flygninger.

Passasjerene mente gebyret ble gitt på feil grunnlag og fikk medhold i flyklagenemnda, som slo fast at Norwegian ikke kunne dokumentere at bagasjen hadde vært for tung.

– Det må forventes at flyselskapet skriver en kvittering der begrunnelsen for gebyret fremgår og hvor det dokumenteres at bagasjen var for stor eller tung i henhold til regelverket, mente nemnda. Det hadde ikke Norwegian gjort.

Selskapet ønsker ikke å kommentere saken, skriver Flysmart 24.

Norwegian har innført nye bagasjeregler som blant annet innebærer at kunder må betale for håndbagasje som ikke får plass under setet.

(©NTB)