Norske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert

Værfaste nordmenn på Gran Canaria kommer seg trolig ingen vei før tidligst mandag. SAS og Norwegian har kansellert alle avganger til og fra ferieøya.

KANSELLERINGER: Både Norwegian og SAS har kansellert alle avganger til og fra Gran Canaria. Foto: NTB Scanpix
Luftfart

Over 2.000 nordmenn er værfaste på Kanariøyene, ifølge NRK.

Årsaken er en sandstorm som førte til at flyplassene både på Gran Canaria og på Tenerife ble stengt lørdag. En ny sandstorm feide over Gran Canaria søndag.

SAS og Norwegian har kansellert sine flyginger både til og fra ferieøya. Flere av flyene kan tidligst returnere fra Gran Canaria mandag.

Vanskelig å finne hotell

Pressesjef John Eckhoff i SAS opplyser søndag ettermiddag at seks av deres fly nå er værfaste på Gran Canaria. Han anbefaler passasjerene selv å finne hotellrom eller annen overnatting og søke om refusjon etter hjemreise.

– Våre medarbeidere på Las Palmas vil bistå, men det er svært vanskelig å finne ledig overnattingskapasitet fordi mange passasjerer er rammet av sandstormen, sier han.

Sju av flyene til SAS ble rammet av sandstormen lørdag. Tre av dem skulle til Norge med til sammen rundt 540 passasjerer som nå ikke kommer seg noen vei.

Eckhoff legger til at han forstår at passasjerene har behov for mer informasjon og sier at SAS jobber for å finne løsninger for dem som er berørt.

– Det har vært en svært krevende situasjon med mange mennesker som trenger bistand, sier Eckhoff.

Teknisk sjekk

Norwegian opplyser at de har kansellert i alt ti skandinaviske avganger som skulle til og fra Gran Canaria og Tenerife søndag. Flyene har plass til rundt 180 passasjerer og var fullbooket.

– Flyplassene kan bli stengt på kort varsel, og det er en høy risiko for at fly som er i luften, må omdirigeres til andre steder. Vi vil ikke risikere at våre passasjerer blir sittende fast på andre steder enn sitt reisemål, sier presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian.

Selskapet gjennomfører nå en teknisk sjekk på flyene for å sikre at de ikke har tatt skade av sandstormen.

Press på hotellrom

Også Norwegian jobber for å ivareta passasjerene.

– Det er vinterferie, og dette er vel omtrent den største reisedagen på Gran Canaria i løpet av året. Det er et kjempepress på hotellrom, og vi jobber så hardt vi kan med å finne overnatting til våre passasjerer. Jeg vet likevel ikke nå om noen av våre passasjerer har måttet overnatte på flyplassen i natt, sier Hjørnholm.

– Så snart vi har spesifikk informasjon, vil kundene våre bli informert via SMS og av våre samarbeidspartnere på de berørte flyplassene, sier han.

(©NTB)

gran canaria
sas
Norwegian
Nyheter
Luftfart