<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Coronasmell i flytrafikken

Coronaviruset satte tydelig preg på trafikken ved Avinors lufthavner de siste dagene i februar.

    Publisert 10. mars 2020 kl. 10.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 211 ord
    SKUDDÅRSEFFEKT: Her et fly som letter fra Oslo lufthavn, der trafikken ifølge Avinor var opp 0,3 prosent i februar. Foto: NTB Scanpix

    Det var lav vekst i flytrafikken i februar, melder Avinor.

    Ved deres lufthavner var det en økning på kun én prosent fra februar i fjor.

    Oppgangen skyldtes utelukkende at det var en ekstra dag i februar i år, grunnet skuddår. Uten denne ville Avinor meldt om en liten nedgang i flytrafikken.

    Bergen lufthavn Flesland hadde en flytrafikkvekst på 2,8 prosent i februar, mens Oslo lufthavn opplevde en økning på 0,3 prosent.

    Umiddelbar coronaeffekt

    Avinor viser til at det første tilfellet av coronavirus ble bekreftet på kvelden 26. februar, og at flytrafikken umiddelbart sank 5 prosent de siste dagene av måneden.

    Avinor legger til at denne trenden har fortsatt, og at det så langt i mars er snakk om en tydelig nedgang i flytrafikken målt mot samme tid i fjor.

    «Vi ser en klar nedgang i flytrafikken i begynnelsen av mars, og vi venter at dette vil fortsette så lenge vi har situasjonen med coronaviruset», heter det i en kommentar fra konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

    «Det vi vet er at det er vesentlig færre reisende til og fra norske flyplasser enn hva som er normalt, og årsaken er coronaviruset».

    Ifølge Falk-Petersen har Avinors lufthavner oppdatert sine beredskapsplaner for pandemi, og de er i dialog med lokale helsemyndigheter.