Norwegian varsler massive kutt

Torsdag ettermiddag meldte Norwegian at flyselskapet kansellerer 4.000 avganger og permitterer opptil 50 prosent av de ansatte.

KRISE: Norwegian-ledelsen annonserte torsdag ettermiddag en massiv kriseplan som følge av coronaviruset. Foto: Bloomberg
Luftfart

Norwegian kansellerer 4.000 flyavganger, noe som innebærer at 25 prosent av rutene i Europa kanselleres og 40 prosent av langdistanseflyene settes på bakken frem til slutten av mai.

I børsmeldingen skriver selskapet at opptil 50 prosent av de ansatte vil bli permittert, og at dette tallet kan øke ytterligere.

– Dette er en situasjon som mangler sidestykke. Vår viktigste prioritet er å ivareta sikkerheten til våre kunder og kollegaer. De nye restriksjonene gjør en vanskelig situasjon enda verre. Vi ber både norske og internasjonale myndigheter om å ta grep nå for å trygge kritisk infrastruktur og arbeidsplasser, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

Torsdag var det blodbad i Norwegian-aksjen og den falt 22,06 prosent til 7,4 kroner. Det siste året er aksjen ned 87 prosent og selskapets konvertible obligasjonslån prises nå til rundt 35 prosent av pålydende.

Rutene som blir påvirket

I børsmeldingen skriver Norwegian at det kutter følgende langdistanseruter:

  • Fra 13. mars til 29. mars vil de fleste flyvninger til USA fra Amsterdam, Madrid, Oslo, Stockholm, Barcelona og Paris bli kansellert.
  • Fra 13. mars til slutten av mai blir alle flyvninger mellom Roma og USA kansellert.
  • Fra 29. mars til slutten av april blir alle flyvninger til USA fra Paris, Barcelona, Madrid, Amsterdam, Athen og Oslo kansellert.
  • Ruten mellom Oslo og Fort Lauderdale fortsetter som normalt frem til 28. mars.
  • Alle ruter mellom Gatwick i London og USA vil gå som normalt.

Kortdistansenettverket til Norwegian blir også påvirket kraftig.

  • En stor del av innenriksflyvningene i Norge blir kansellert, samt ruter som Oslo-København og Oslo-Stockholm.
  • Alle ruter til Italia blir også stengt ned.

Norwegian
Nyheter
Luftfart
Børs