Flygigant parkerer 600 fly

Delta Air Lines øker fokuset på likviditeten og implementerer kostnadskutt.

KOSTNADSKUTT: Delta Air Lines-fly på flyplassen i Grapevine, Texas. Foto: Tony Gutierrez

Delta Air Lines annonserte, ifølge Reuters, onsdag at selskapet parkerer mer enn 600 fly, og reduserer antall avganger med mer enn 70 prosent til etterspørselen kommer tilbake etter pandemien.

Ed Bastian, konsernsjef i Delta Air Lines sa samtidig at inntektene forventer å falle med 2 milliarder dollar i mars, sammenlignet med året før. I tillegg forventer Bastian at inntektene i april forventes å falle enda mer

Ifølge konsernsjefen skal også 10.000 ansatte har meldt seg frivillig til å ta ubetalt permisjon. Flygiganten ønsker å holde på kontantene så lenge som mulig, og kutter derfor kostnadene for å holde situasjonen under kontroll. Selskapets finansielle prioritet blir nå likviditeten.

I likhet med andre direktører i selskapet, skal konsernsjefen redusere egen lønn med 50 prosent.

Reuters skriver at det har sett dokumenter som viser at Trump-administrasjonen skal sette av 50 milliarder dollar i lån til de amerikanske flyselskapene.

Demokratene er kritiske til forslaget og ønsker å komme med krav til de som mottar lån. De ønsker å beskytte de ansatte og forby at selskapene kjøper tilbake aksjer