Positive til Widerøe-kompensasjon

Parat er optimistiske etter Widerøe-diskusjoner. 

STILLSTANS: Widerøe håper tiltak fra staten vil hjelpe når mange fly nå står på bakken.  Foto: Widerøe

Parat satt onsdag ettermiddag i møte med både samferdsel- og næringsministeren. Arbeidstakerorganisasjonen er positive til grepene som ble foreslått, ifølge en pressemelding fra organisasjonen. 

- Når staten nå ser ut til å betale for bortfall av inntekter på FOT-rutene er dette et viktig bidrag til Widerøes fortsatte drift og noe som sikrer arbeidsplassene i distriktsnorge, sier Sindre Haanshuus, hovedtillitsvalgt for pilotene i Widerøe. 

Parat-lederen Unn Kristin Olsen, mener redusert arbeidsgiveravgift også er viktig. 

– Vedtar Stortinget et kutt i arbeidsgiveravgiften med 4 prosentpoeng betyr det mye for hele norsk næringsliv. I praksis registrerer jeg at dette betyr en likviditetstilførsel til norsk næringsliv på 10 milliarder kroner. Sammen med øvrige tiltak vil dette sikre flere arbeidsplasser, sier Olsen.