Flyselskap med nedslående pilotbeskjed

British Airways har satt fly på bakken og nå tar de pilotgrep. 

IKKE I LUFTA: Fly på bakken og mulig lønnskutt for piloter i British Airways.  Foto: BEN STANSALL / AFP

Flybransjen er ekstra hardt rammet av viruskrisen og mange selskaper har satt flyene sine på bakken. Her hjemme lanserte regjeringen torsdag en tiltakspakke til norske flyselskap på 6 milliarder kroner. 

British Airways (BA) tar tak i den kritiske situasjonen og har fredag sendt ut et brev til pilotene og gitt beskjed om at de må ta to uker ubetalt fravær i både april og mai. Det vil også bli et lønnskutt for pilotene over en periode på tre måneder. Innholdet i brevet er gjengitt av Reuters

Alex Cruz, konsernsjef i BA, ga forrige uke beskjed til medarbeiderne om planlagte jobbkutt og at selskapet må sette fly på bakken. Cruz advarte også mot at det kan bli en kamp for å overleve for flygiganten. 

The Financial Times har tidligere rapportert at pilotene vil måtte ta et lønnskutt på inntil 50 prosent i basislønn i april og mai.