Kutter utbytte og øker kreditt

Gjør det som skal til for å sikre solid balanse i turbulente coronatider.

SIKRER LIKVIDITET: Den franske flyprodusenten Airbus følger sin amerikanske konkurrents fotspor. Like etter at Boeing annonserte lørdag at selskapet slutter med med utbyttebetalinger, gjør Airbus det samme. Dette sparer flyprodusenten for nesten 18 milliarder kroner. Foto: NTB Scanpix

Den franske flyprodusenten Airbus gjør det som skal til for å sikre seg soliditet i coronauværet. Fly- og reisebransjen har vært blant de mest sårbare industriene som følge av virusutbruddet.

190 milliarder kroner ytterligere kreditt

Ifølge selskapets pressemelding har ledelsen mottatt godkjenning fra styret om å sikre ytterligere kreditt på 15 milliarder euro, tilsvarende 190 milliarder norske kroner, som skal hjelpe selskapet med å håndtere uforutsette betalingsforpliktelser.

I tillegg er det besluttet at selskapet vil trekke utbytteforslaget om å dele ut 1,80 euro per aksje. Vedtaket sparer flygiganten en samlet kontantverdi på 1,4 milliarder eruo, eller nesten 18 milliarder kroner.

«Med disse tiltakene har selskapet tilstrekkelig likviditet til å håndtere ytterligere kontantforpliktelser i forbindelse med coronavirusutbruddet. Mens de likvide eiendelene tidligere tilsvarte omtrent 20 milliarder euro, har selskapet nå 30 milliarder euro kapital på bok» står i det i pressemeldingen. 

Nyhetene blir kjent like etter at erkekonkurrenten Boeing annonserte forrige uke at selskapet vil kutte lederlønninger og utbytte. I tillegg til virusutbruddet, har konkurrenten også slitt med parkeringen av 737 MAX-modellen.

Trekker guiding

På grunn av usikkerheten i markedet, har også den franske flyprodusenten besluttet å trekke tilbake guidingen for 2020, står det i pressemeldingen.

Airbus-aksjen prises nå til 63,8 euro på Paris-børsen. Så langt i år er aksjen ned hele 52 prosent og har ikke vært lavere på tre år.