<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Buffett dumpet alle flyaksjene: – Flyindustrien har forandret seg

Warren Buffet dumpet flyaksjer for omtrent 4 milliarder dollar og spår en vanskelig tid fremover.

    Publisert 3. mai 2020 kl. 09.10
    Oppdatert 3. mai 2020 klokken 09.24
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 272 ord
    PARTNERE: Berkshire Hathaways konsernsjef, Warren Buffett (t.v.) og nestleder, Charlie Munger (t.h.). Foto: Nati Harnik

    Warren Bufett dumpet alle aksjene til Berkshire Hathaway i flygigantene American Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines og United Airlines. Det sa Buffett lørdag på Berkshires årlige aksjonærmøte, ifølge Marketwatch.

    – Flyindustrien har forandret seg

    «Flyindustrien har forandret seg på en viktig måte, men jeg kan ta feil, og jeg håper jeg tar feil. Vi liker disse flyselskapene, men verden har endret seg, og jeg vet ikke hvordan den har endret seg», fortalte Buffett ifølge Marketwatch 

    Han la til at det ikke er konsernsjefene i flyselskapene sin skyld, og peker på at han «har faktisk fått beskjed om å ikke fly».

    Venter på den perfekte muligheten

    «Jeg vet ikke om folk vil fly like mange passasjermil om tre til fire år, som de gjorde i fjor. Jeg vet ikke om amerikanere nå har endret vaner eller vil endre vanene på grunn av den utvidede perioden», sa buffett ifølge CNBC.

    Buffett peker på han er villig til å gjøre noe stort, og forklarer at det kan være relevant å investere 30 til 50 milliarder dollar hvis de virkelige liker noe som dukker opp.

    For omtrent én måned siden, dumpet Berkshire Hathaway 13 millioner aksjer i Delta Air Lines og 2,3 millioner aksjer i Southwest Airlines. Det ble solgt aksjer for henholdsvis 294,8 og 72,5 millioner dollar.

    Likevel satt Berkshire Hathaway på 59 millioner aksjer i Delta Air Lines, og 51,3 millioner aksjer i Southwest Airlines etter transaksjonen. Nå er også disse aksjene solgt. 

    Ifølge CNBC var alle aksjene i de fire flyselskapene som er solgt, verdt omtrent 4 milliarder dollar.