Emisjonen i Norwegian overtegnet

KONSERNSJEF: Jacob Schram i Norwegian. Foto: Iván Kverme
Luftfart

Norwegian opplyser at det har blitt informert av tilretteleggerne (Danske Bank, ABG Sundal Collier og DNB Markets) at den mye omtalte emisjonen i selskapet er overtegnet den maksimale størrelsen på 400 millioner kroner.

Tegninskursen i emisjonen ble satt til 1 krone. 

Halvparten av de 400 millioner kronene som skulle hentes inn ble tilbudt til eksisterende eiere, mens 25 prosent var for obligasjonseiere og leasingselskap. Resterende 25 prosent var tilgjengelig for nye aksjonærer.

Coronaviruset har rammet Norwegian brutalt. Etterspørselen har blitt tilnærmet borte, de fleste flyene står parkert på bakken og mesteparten av de ansatte er permittert. 

Og før denne krisen hadde selskapet allerede høy gjeld. I morges kom trafikktallene for april, og Norwegian fraktet kun 41.311 passasjerer grunnet de strenge tiltakene mot viruset som gjør at etterspørselen blir borte.