Stor Norwegian-oppgang: – Henger ikke på greip

Oppgangen i Norwegian-aksjen forbløffer.

Publisert 8. mai 2020 kl. 12.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord
Investeringsøkonom Mads Johannesen, Nordnet. Foto: Foto: Nordnet.

Norwegian opplyste torsdag om at emisjonen på 1 krone var overtegnet, etter at selskapet mandag fikk godkjent sin redningsplan på generalforsamlingen. Planen innebærer å gjøre om obligasjonsgjeld til aksjer.

Fredag ettermiddag handels aksjen til 4,52 kroner etter en oppgang på 7,64 prosent for dagen. Høyeste intradag for aksjen er 4,64 kroner.

– Aksjen har både før og etter denne voldsomme restruktureringen levd sitt eget liv. Vi fikk i går melding om at emisjonen på 1 krone var overtegnet og det vil komme milliarder av nye aksjer i markedet fremover. Dette tilsier at dagens verdi ikke henger på greip, gitt den utvanningen som dessverre vil inntreffe når disse aksjene blir levert, sier Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet.

Norwegians plan er å fly med syv fly i Norge til april neste år. Selskapet vil fokusere på lønnsomhet.

– Flymarkedet for øvrig ser også svært utfordrende ut fremover, og Norwegian har selv fortalt at de skal være i full drift i 2022. Det er halvannet år med redusert drift og inntjening, samt enda mer gjeld. Det ser utfordrende ut og du skal ha ganske høy risikoappetitt hvis du kjøper Norwegian-aksjer til 4,5 kroner i dag, sier Johannesen.