<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EasyJet planlegger å kutte 30 prosent

Lavprisselskapet vil kvitte seg med 30 prosent av personalet og krympe flåten. 

Publisert 28. mai 2020 kl. 10.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
FRAM MED ØKSA: EasyJet vil redusere arbeidsstokken.  Foto: Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

EasyJet vil kutte 4.500 jobber og krympe flåten for å tilpasse seg den nye hverdagen i luftfarten, melder Reuters torsdag. 

Flyselskapet sysselsetter over 15.000 i åtte land over hele Europa og vil starte en konsultasjonsprosess med de ansatte i løpet av de kommende dagene. 

Ikke alene om kutt

Flere flyselskap vurderer kostnadsreduserende tiltak. Ryanair har uttalt at de vil permittere 15 prosent av staben, mens lavprisselskapet Wizz vil redusere arbeidsstokken med 19 prosent, melder Reuters. 

Ryanair, British Airways og Virgin Atlantic har i løpet av den siste måneden kunngjort at 18.000 stillinger kan bli borte. 

Vil også redusere flåten

– Vi ønsker å sikre at selskapet kommer ut av pandemien som en enda mer konkurransedyktig virksomhet enn før, slik at easyJet kan er en del av fremtiden, sa Johan Lundgren, adm. direktør i easyJet, i en uttalelse torsdag. 

Selskapet vil redusere flåten til rundt 302 fly, en nedgang på 50 fly fra dagens nivå. Det regner også med å fly rundt 30 prosent av kapasiteten senere i år.