Mange hundre i flybransjen mister jobben

TØFFE TIDER: For luftfartsbransjen.  Foto: Iván Kverme
Luftfart

Flyplassen i Billund har sagt opp 309 ansatte, skriver Check-in.dk.

Det betyr 210 årsverk, og er 60 årsverk mindre enn hva flyplassen først ventet de skulle redusere med. Totalt jobber rundt 1.100 personer på flyplassen. Billund Lufthavn venter at de i 2020 mister over 2 millioner passasjerer på grunn av coronakrisen, som har medført nesten full stopp i luftfartbransjen i vår. 

I 2019 hadde flyplassen 3,7 millioner passasjer. Langsiktig har Billund Lufthavn mål om å fly syv millioner passasjerer i 2040. 

Også i flyselskapet Air Greenland mister folk jobben. Selskapet skal legge ned 111 fulltidsstillinger. 60 personer vil miste jobben straks. Air Greenland skal spare minst 225 millioner danske kroner. Flyselskapet venter at det blir 30-35 prosent færre passasjerer neste år.

Nyheter
Luftfart
Børs