Analytiker er positiv til luftfart – ser saftig oppside

Peker på at store deler av likviditetsrisikoen er forbi oss.

Publisert 9. sep. 2020 kl. 19.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 192 ord
Delta Air Lines Foto: Bloomberg

Analytiker Ravi Shanker i Morgan Stanley har blitt positiv til flyaksjer og er blant annet overvekt i Delta Air Lines, Southwest Airlines og JetBlue. Det skriver TheStreet som også viser til at analytikeren er nøytral til Alaska Air Group, mens han er undervekt i United Airlines.

«Vi er positive til gjeninnhentingen i flytrafikken, noe som underbygger vårt attraktive syn på bransjen og som driver betydelig oppside til vårt gjennomsnittlig kursmål», forklarer Shanker.

Videre forventer analytikeren at etterspørselen etter flyreiser ville komme tilbake til nivåene før pandemien innen slutten av 2021 eller starten av 2022. Det er mer optimistisk enn konsensusestimatet på mellom 2023 og 2024.

Han peker også på at store deler av likviditetsrisikoen er ryddet unna, ifølge Benzinga.

«Vi mener at det verste av den forestående likviditetsrisikoen er forbi oss, men vi foretrekker fortsatt selskaper med krutt, en solid balanse og minst mulig begrensninger fra statlig økonomisk bistand», argumenterer Morgan Stanley-analytikeren.

Delta Air Lines-aksjen får et kursmål på 50 dollar, mens den faller 2,1 prosent 31,9 dollar onsdag. Det vil si at Shanker ser en oppside på omtrent 56,7 prosent. 

I tillegg ser han en oppside på 37,4 prosent i Southwest Airlines og 30,5 prosent i JetBlue.