Fortsatt kraftig passasjerfall for Norwegian

Antall passasjerer hos Norwegian falt med 90 prosent i oktober.

Foto: Iván Kverme
Luftfart

Norwegian Air Shuttle fraktet kun 319.477 passasjerer i oktober i år, opplyses det i en børsmelding. Passasjertallet er på linje med september.

Sammenlignet med samme periode i fjor tilsvarer det et fall på 90 prosent fra 3,1 millioner passasjerer.

Den totale passasjertrafikken (RPK) falt med 96 prosent, mens den totale kapasiteten (ASK) ble svekket 93 prosent.

Kabinfaktoren var ned 32 prosentpoeng til 55,3 prosent.

Yielden (inntekten per flydde setekilometer) var på 78 øre i oktober, opp 97 prosent fra 40 øre i samme periode året før. Inntektene per tilgjengelige setekilometer (RASK) var 43 øre, opp 25 prosent fra 34 øre i oktober 2019.

– Covid-19 fortsetter å ha en negativ innvirkning på driften vår i høst, ettersom reiserestriksjonene blir opprettholdt samtidig som nye innføres i hele Europa. Denne pandemien kommer til å påvirke reisemulighetene i flere måneder fremover, og derfor fortsetter vi å tilpasse ruteprogrammet vårt ut ifra etterspørselen, sier Norwegian-sjef Jacob Schram i en kommentar.