SAS tar av på nye ruter

SAS-aksjen fikk nok en solid opptur på Oslo Børs i det selskapet melder om utvidet rutetilbud.

OPP PÅ BØRSEN: SAS-aksjen er i fyr og flamme. Foto: NTB
Luftfart

SAS SAS NOK melder at flyselskapet gjenopptar et antall ruter i forbindelse med juletrafikken for å møte etterspørsel etter reiser til og fra og innad i Skandinavia.

Fra midten av desember til midten av januar vil SAS trafikkere alle innenriksruter i Sverige og Norge, samt innenriks i Danmark unntatt Billund.

Nyheten om SAS' nye rutetilbud fikk aksjemarkedet til å kaste seg over flyaksjen tirsdag. På Oslo Børs fikk SAS en opptur på over 21 prosent.

2,5 ganger på to uker

Etter at refinansieringen var i boks i høst, satte SAS igang sitt aksjonærprogram og det har virkelig gitt respons på børsene.

Med nivåer fordelt på tre steg kan aksjonærer tilegne seg fordeler som passasjer. Programmet starter med et startnivå på 4.000 aksjer for egen tilgang på tilbud, det har et mellomnivå på 100.000 til én million aksjer som gir gullstatus i eurobonusprogrammet og et toppnivå for aksjonærer med mer enn én million aksjer, som får diamantkortet.

November måned startet på knapt 1 krone for SAS-kursen på Oslo Børs. Den første uken falt aksjekursen ned mot 80 øre før det nye aksjonærprogrammet ble lansert. Siden har aksjekursen tatt av. 

Tirsdag endte kursen 2,10 kroner.

Flere ruter i EU

Selskapet gjenopptar også flere ruter til Europa, og vil tilby totalt 32 ruter til Europa og Skandinavia i jule- og nyttårsperioden.

Totalt vil SAS tilby 129 ruter til 82 destinasjoner, inklusive Berlin, London, Paris, Roma og Aten. De interkontinentale flygningene til New York, Chicago, San Francisco, Washington og Shanghai fortsetter.

SAS NOK
sas
Nyheter
Luftfart
Børs