SAS varsler at de vil søke Norge om lånegaranti

Flyselskapet SAS varsler at de vil søke om 1,5 milliarder kroner i lån under den statlige, norske lånegarantiordningen.

SØKER: SAS varsler at de vil søke Norge om lånegaranti.  Foto: Dreamstime
Luftfart

– Vi er ikke naive, og vi må forberede oss på veldig lav etterspørsel fremover. Vi varsler nå at vi vil søke om 1,5 milliarder kroner i lån under den statlige norske garantiordningen, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS til E24.

I november opplyste regjeringen at søknadsfristen for garantiordningen blir forlenget til juni 2021.

Torsdag la SAS fram sitt resultat for fjerde kvartal i sitt avvikende regnskapsår. Flyselskapets helårsresultat før skatt endte på minus 10,2 milliarder svenske kroner, noe som tilsvarer om lag 10,6 milliarder norske kroner.

Året før hadde SAS et overskudd på 794 millioner kroner.

(©NTB)

Nyheter
Luftfart