<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storeier selger 41,6 millioner Norwegian-aksjer - flagger under 5 prosent

    Publisert 16. des. 2020 kl. 08.27
    Oppdatert 16. des. 2020 klokken 08.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 143 ord
    Jacob Schram Foto: Iván Kverme

    Aercap Holding har gjennom datterselskapet Ballyfin Aviation solgt 41,6 millioner Norwegian-aksjer. Etter dette salget har Aercap nå 177,9 millioner aksjer igjen. Det tilsvarer rundt 4,5 prosent av aksjekapitalen i Norwegian. Det betyr at Aercap Holding er under flaggegrensen på 5 prosent, og det trengs ikke å varsle markedet om ytterligere nedsalg.

    Sist uke annonserte selskapet at det skal børsnotere tre av de evigvarende obligasjonslånene. Som Finansavisen tidligere har skrevet om er beløpet rundt 2,2 milliarder kroner, som nå blir noterte, slik at de kan lettere omsettes.

    Leasingselskapet Aercap, som var største aksjonær i NAS, eier i underkant av 1 milliard av lånet, og har for lengst dumpet aksjene det eide, med et tap på nærmere 2 milliarder kroner.

    Det har vært spinnvill handel i Norwegian-aksjen den siste tiden. Aksjen har vært omsatt under høyt volum og kursutviklingen har volatil.