DHL klinker til med flykjøp fra Boeing

Fraktselskapet DHL Express har bestilt nye fly fra den amerikanske flyprodusenten Boeing.

BESTILLER: DHL Express bestiller nye fly fra Boeing. Foto: DHL
Luftfart

DHL Express og flyprodusenten Boeing kunngjorde onsdag at det globale logistikkselskapet har bestilt ytterligere åtte nye Boeing 777-fraktfly. Første leveranse er planlagt til 2022, ifølge en pressemelding fra selskapet. 

«Selv om pandemien har satt mye på pause, så har ikke den globale handelen stått stille. Vårt globale e-handelsvolum vokst med over 40 prosent i 4. kvartal, og bestillingen av nye fly understreker at e-handel er en varig megatrend», uttaler John Pearson, adm. direktør i DHL Express, i pressemeldingen. 

B777 er verdens største tomotors fraktfly og har størst kapasitet. I tillegg er flymodellen utstyrt med ny drivstoffteknologi som reduserer CO2-utslippet med 18 prosent, sammenlignet med den eldre modellen B747-400.

«Boeing 777 passer godt inn i vårt interkontinentale nettverk, og utfyller vårt bærekraftsmål om å oppnå netto nullutslipp innen 2050», uttaler Travis Cobb, EVP Global Network Operations and Aviation i DHL Express, i meldingen. 

Flytypen har en nyttelastkapasitet på 102 tonn og en rekkevidde på 9.200 km. Forut for den nye ordren som ble kunngjort i dag, har DHL Express allerede tatt imot de første 10 nye B777F-flyene som er en del av en opprinnelig ordre av 14 fly bestilt i 2018.

dhl
boeing
Nyheter
Luftfart
Børs