Norwegian presenterer redningsplan: – Vil gi Norwegian en ny start

Norwegian presenterer ny redningsplan: Dropper langdistanse og vil fokusere på Norden.

REDNINGSPLAN: Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian, legger frem ny redningsplan for selskapet. Foto: Eivind Yggeseth
Luftfart

 

Norwegian presenterer ny redningsplan i en børsmelding.

Kjernen av planen er å droppe langdistanserutene og konsentrere seg om Norden og kortdistansetrafikk i Europa. 

«Planen vil potensielt sørge for at selskapet kan avslutte rekonstrueringsprosessene i Irland og Norge innen første kvartal 2021», skriver selskapet i børsmeldingen. 

– Reiser i Norge, Norden og resten av Europa har alltid vært selve ryggraden i Norwegian, og det er dette som også danner grunnlaget for hvordan Norwegian skal se ut fremover, sier Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian, i en pressemelding. 

Selskapet ønsker å redusere gjelden til 20 milliarder kroner, og planlegger også å hente 4-5 milliarder i ny kapital gjennom tegningsrettsemisjon mot eksisterende aksjonærer, rettet emisjon, og hybride instrumenter. 

– Dette er en robust forretningsplan som vil gi Norwegian en ny start. Ved å fokusere på kortdistansenettverket vårt er målet å tiltrekke investorer og ha et godt tilbud til våre kunder, sier Schram. 

Norwegian informerer om at det allerede har fått skriftlig interesse for emisjonen. Hvis planen gjennomføres vil Norwegian operere med 50 Boeing 737-fly i sin flybase og å gradvis øke til omtrent 70 fly i 2022

– Vårt viktigste fokus nå er å bygge et sterkt og lønnsomt Norwegian slik at vi kan sikre så mange arbeidsplasser som mulig fremover. Denne beslutningen vil dessverre påvirke mange av våre medarbeidere, sier Schram. 

I planen er det også estimert at eksisterende aksjonærer vil eie omkring 5 prosent av utestående aksjer etter rekonstruksjonen. Aksjonærene vil også kunne tegne seg for aksjer opp til 400 millioner kroner. 

Norwegians kreditorer er ventet å eie rundt 25 prosent av selskapet etter gjeldsreduksjonen. Nye investorer vil eie rundt 70 prosent av selskapet, ifølge børsmeldingen.